ronnlundsfoto

Utflykter på Rhodos

En efterlängtad semester där vi redan innan bestämt att inte ligga och pressa sol på stranden utan få se oss omkring på den fina ön Rhodos.

Vi hyrde bil i 5 dagar och fick lite råd att först besöka Lindos vilket inte blev någon besvikelse.

Redan på vägen dit stannade vi till på en höjd ut över Lindos där min fina modell/kollega/sambo fick ställa upp igen ;)

Man ser hela byn och på toppen den erkända fästningen. Det blev några tuffa trappsteg upp dit ;)

Lotta kunde som vanligt inte hålla kameran borta från öns vackra blommor ;) 

På en strandpromenad fastnade denna

Fästningen låg högst uppe och här en liten uppfattning om hur högt. Då hade vi ändå gått halva sträckan.

Fantastisk utsikt från borgen.

Vi åkte vidare till en kloster på som vi uppfattade låg på den högsta klippan på Rhodos Panorama Tsampikas Kyka Santa Maria. Om det var högt till borgen så var det 300 trappsteg extra upp till denna fantastiska kyrka med utsikt över hela Rhodos.

Dagen efter besökte vi Rhodos gamla stad som verkligen är mäktig.

Muren runt gamla stan har många likheter med med Ringmuren i Visby tycker vi. En stor mäktig del av staden med massor av turister och shopping ;)

Ett av tornen inne i staden.

För oss turister är det självklart med lite papegojor :)

J

Ja här några av herrarna som ville att vi skulle fotas med Papegojorna. Det slutade med att vi fotade dem i stället ;) Ja bilden bjöd vi på och skall användas som reklam.

Semesterbilder ger trevliga och glada minnen.

V i avslutade dagen i Rhodos stad med ett gå ut på piren och kika på den lilla borgen:

Kanonen har nog inte använts de närmaste åren ;):

Imorgon blir det fortsatta äventyr och besöka fjärilslandet. 

Ha en trevlig semester önskar

Janne och LottaPostat 2017-07-09 19:28 | Permalink | Kommentarer (4) | Kommentera

Ibland känns ett bröllop extra fantastiskt.

Vi har äran att få fotografera en av de lyckligaste dagarna i några människors liv. Ibland är vi med redan från morgonen när brudparet gör i ordning sig och får följa med ända fram till kvällen. 

Det här var en sådan dag och jag vill försöka förmedla lite av den känsla och kärlek som brudparet utstrålade. Rent tekniskt gillar jag inte kl 13.00 -sol men vi försökte trolla lite med ljuset och hitta glimtarna ändå.

Inte ett tekniskt mästerverk kanske men vad gör det när det strålar om brudparet.

Vi använde Nikon D810 men Tamron SP 90 / 2,8 Macro och Nikon D5 med Nikkor 105/f1,4 till största delen och kompletterade med Nikon D4 / 24-70/f2,8.

Var lite försiktiga med reflexskärmen i motljuset men jag gillar motljus på brudparet för solen ger för starkt/hårt ljus, då försvinner lite av romantiken. Detta brudpar ville ha en traditionell och mycket romantisk bildserie därav bilderna nedan:

Här ett av porträtten utanför hennes familjehem dit de båda flyttar strax. Härlig och lugn miljö.

Det lyser om dem och vilka glada och fina tärnor, ja marskalk också. Här blev solljuset mjukt/gult och fick en speciell karaktär från gräset/blommorna.

Ja varför inte ett brudpar i blommorna ;) men nu till den fantastiska slöjan:

Ibland kan svartvitt vara till fördel i romantik tycker vi. även om färgbilder glädjer upp. Skulle vara kul att höra vid ni duktiga fotografer tycker?

Sepia är något som kan passa in också och vårat brudpar gillade det. Romatik på gammalt vis ;)

Ja eller här när bruden skall överlämnas av sin far som traditionen säger (på gammalt vis)

Vårt brudpar tog en skål på ängen innan de träffade gästerna .... inget vi hade emot ;)

Lyckliga efter vigseln och sen åka fina bilen till festen.

Ett avslut på denna bildserie på denna vackra brud precis efter hon gjort sig  i ordning inför bröllopet.

Vi är långt ifrån några vana bröllopsfotografer ännu MEN det här är något jag som action/sportfotograf uppskattar. Man lär sig massor på vägen om både ljus/ögonblick/detaljer m.m. som verkligen kommer till nytta i alla typer av fotografering.

Mvh Janne & LottaPostat 2017-06-28 10:54 | Permalink | Kommentarer (3) | Kommentera

Södertörns Natur är finast i Stockholm

Hej igen.

När man får en ledig dag så väljer jag att ta mig ut i det fria- ja naturen och gärna då söder om Stockholm.

Södertörn har ett rikt djur och naturliv. Vi har Tyresta naturreservat men också Gålö-Dalarö-Åva som är riktigt fina områden. Denna gång tog jag en sväng förbi Tyresö slott först för att hälsa på kattugglan i sitt bo och sen vidare till Nyfors för att se om strömstaren ville visa upp sig igen. Kattugglan var dock sömnig och gillade inte när jag närmade mig så han försvann blixtsnabbt ned i trädhålan. Resultatet blev en sovande uggla i halvbild med träd buskar omkring ;) .

Det blev en sväng ned till Gålö-Dalarö-Åva sedan där jag fick äran att se några fina Tranor precis innan solen gick ned, de blev snyggt upplysta i kvällssolen och flög iväg.

Sen var det lite rådjur på fälten och de börjar få sin fina sommarskrud men ser lite slitna ut i sina rester av vinterkläderna.

Jag hade med mig min Nikon D5 och på den Nikkor AF-S 800/f5,6 E FL ED.

Med den monterad i skogen sprang vi på varann jag och en ung råbock. Upp och sköt av ett par bilder när vi stod öga mot öga och det såg rätt kul ut i skogen mellan grenarna. Han blev lika överraskad som mig och stod och kikade ett tag på varann. Det är sånt här man minns och kallar ögonblick än fast det bara är en råbock. Jag har inte så höga krav på att det måste vara ovanliga djur och natur utan kan verkligen uppskatta bara att få komma ut. Hoppas några av mina bilder kan förmedla lite av den känsla jag har där ute.

Han såg lite snopen ut och blev överraskad med maten runt mun. ja en liten lipning med ;)

När han sen stack iväg så tittade han lite nyfiket på mig mellan bladen. 

Det här är nog ingen bild man skall vara stolt över som fotograf MEN jag gillar den ändå. Känslan av att träffa Kattugglan mitt på dan sittandes vid entren till boet är inte så vanlig. Tyvärr är miljön runt omkring riktigt svår att komma fram med långa objektiv.

Den här lille herrn var det jag träffade på vid Nyfors och han var inte stilla många sekunder. Lyckades fånga någon bild på väg uppåt.

Lite senare på kvällen innan solen gick ned under träden fick jag äran att se detta par/Tranor flyga iväg. Lite skönt ljus på dem med mörka skogsbakgrunden. Det här var på Åva vägen i Haninge där man kan se dem ute på fälten ibland.

Lyckades fånga en av dem där solen låg kvar på träden bakom. Tycker nog att bakgrunden blev lite rörig här.  Men de är mäktiga dessa Tranor.

Asvlutar med 2 st bilder på bocken och hans hona. De är inte vackra med sin halva vinterskrud med den här herren är kraftfull och blir svårt att få undan från sitt revir. Jag känner igen bockarna i området, ja de som inte försvinner i jakten den 16 aug.

Hon har fina ögon som tittade på mig när jag närmade mig. Gick dock inte närmare så de båda fick äta i lugn och ro.

Åkte sen hem och gjorde lika dant.... det blev ett skrovmål efter 6 timmars utflykt.

Ha en trevlig Nationaldag med er.

Mvh JannePostat 2017-06-06 11:22 | Permalink | Kommentarer (3) | Kommentera

Stolta föräldrar visar upp sina fågelungar

27 grader stod det på temp.mätaren när vi gav oss ut för att hälsa på fåglarna vid Ågestasjön och lite senare Isbladsskärret på Djurgården.

Tog med mig oss våran Nikon 800/f5,6 med konvertern 1,4 för att komma nära och få chansen att se de små nykläckta ungarna.

När vi kom till Ågastasjön var det som vanligt ett himla liv på trutarna, man får nästan ha hörselskydd där runt fågeltornet. De har verkligen tagit över den delen av sjön men vi gick vidare bort lite i naturreservatet.

På vägen dit var det gott om Tofsvipor och änder men ingen synlig Brun Kärrhök denna gång.

Vi njöt av solen och hade en fantastisk dag som avslutades ute på Djurgården/Isbladskärret i fint motljus.

Här lite exempel:

Det är något speciellt med dessa Hägrar, Stora och mäktiga men absolut inte graciösa. Jag gillar dem och framförallt i motljus när solen lyser upp vingarna ;) 

Svalorna sitter inte ofta stilla men här lyckades vi fånga dem en sekund, Lite skön effekt i solen och gräset i bakgrunden. Det blev färgrikt värre ;)

Tofsvipan satt på sin sten och vilade en lång stund, vi gillar när solen lyser upp dem, fina färger på vingarna.

Man blir lite berörd av dessa andungar som kryper intill varandra i skuggan medan mamman tog sig ett dopp intill.

Flera ungar i boet, full aktivitet och det är härligt att se.

Vet att jag tjatar lite ;) men de är mäktiga och så känsla att få dem rakt emot sig under landningen.

Lite Lördagsgodis också men bara en gång i veckan då ;)

En klassiker dags att visa upp sin stora familj... de är lite ruffsiga ungarna.

Ja ett litet avlutande bad/med tvätt i den heta värmen

Avslutar denna blogg med en liten bild och som var en vanlig syn denna dag, Hägern soltorkar och vädrar i denna ganska heta dag.

Nu ännu en varm dag, Mors dag . Skäm bort era mammor för det skall jag strax.

Mvh JannePostat 2017-05-28 07:01 | Permalink | Kommentarer (5) | Kommentera

Ett slott vi skall vara stolta över.

En skön varm sommardag men ändå lite fläktande vindar vilket är skönt när man kryper omkring med kameran i sina händer.

Jag har äran att ha en sambo med samma intresse för fotografering och när vi inte har våra uppdrag åker vi ofta ut och njuter av natur/djur/fina ställen.

Den här gången provade vi det fina Drottningholms slott. Visst har vi varit där förut men det är alltid värt flera besök. Det är gott om turister där redan.

Vi hade med oss våra kameror Nikon D5 med Nikkor AF-S 105/f1,4E ED och Nikon D810 med Tamron AF 90/f2,8 Di SP VC USD Macro . 

Lotta har en förkärlek för detaljer och ville öva/träna/fånga rinnande vatten från de fina fontänerna och jag lite mera omgivning. Sen självklart njuta av de goda de erbjuder i fikaväg. Något vi sällan missar ;)

En lite översiktsbild men vi ville närmare så vi passade på att parkera bilden på P-platsen i god tid innan alla bussar/bilar dök upp .

Slottet har så många fina detaljer/krukor/statyer/blommor att det skulle ta flera dagar att hinna se allt.

Vi kom precis lagom för att se vaktchefen visitera vaktposten framför stora slottsparken.

Det är något speciellt med slottsvakterna för de fotograferas intensivt. Blev lite förvånad denna gång då den vanliga förbudszonen runt vakten var tillåten att passera så man kom lite närmare honom. Ja med lite krämig bokeh också ;)

Här blev det lite vattenkaskader från en fontän.. frysta på snabb slutartid och kort skärpedjup.

Lotta kunde inte låta bli att leka med långsamma slutartider och rinnande vatten och visst blir effekten lite kul.

Alla njuter vi på olika sätt, det här ser skönt ut intill vattnet. Ja parken är stor och det kändes i bena efter en halvdag här.

Det blev en lite annan effekt när solen gick i moln. Mörkare och kraftigare färgkontrast och blåare himmel. 

Ja det blev en skön dag och på vägen hem en efterlängtad Gormerulle (rostbiff/potatismos och lite gott i ). Den gillade jag för 25 år sedan och fick syn på den på en grill i närheten. Tvingade Lotta att provsmaka så det blev nästan 2 st över till undertecknad ;)

Ha en bra dag.

Mvh Janne & LottaPostat 2017-05-26 13:10 | Permalink | Kommentarer (1) | Kommentera
1 2 3 Nästa